Ez az oldal a felhasználói élmény és a használhatóság növelése érdekében sütiket használ.
Elfogadom

Hírek

Megéri várni
2017 SZEPTEMBER 12

Bízunk benne, hogy nyáron mindenki sokat gyakorolt és senki sem jött ki a ritmusból, hiszen október 1-én végre következik a Drone Racing Hungary negyed futama. A 2017-es bajnoki sorozat újabb megméretésére Velencén, a DRH bölcsőjében kerül sor, a gyakorlónapot szeptember 30-án, a versenyt október 1-én rendezzük meg.

Mutassuk meg, hogy ősszel csak a levelek hullanak, a drónok viszont továbbra is remekül repülnek.

Változás - következő futam!
2017 JÚLIUS 27

Kedves Pilóták!

Szomorú hírről kell beszámolnunk: rajtunk kívülálló okokból ugyanis másik időpontban rendezzük meg az országos bajnokság negyedik futamát, ami augusztus 6-án lett volna. Így a következő hétvégén a földön kell maradnunk, azonban repülünk még az idén, hamarosan jelentkezünk a részletekkel, a következő időponttal és helyszínnel, amely szeptemberre várható.

 

Üdv,

DRH csapata

Programváltozás!
2017 JÚNIUS 25

Sziasztok!

Az esős időjárás következtében új versenynapot határozott meg a versenyt szervező bizottsága.

Így július 2-án találkozunk Börgöndön!

Kérünk titeket, hogy akik elfelejtettek nevezni, most tegyék meg/pótolják a weboldalon.

Köszönettel,

DRH csapata

Börgönd - program
2017 JÚNIUS 23

Börgöndi Repülőtér  - program:

Ahogyan az lenni szokott a versenyhétvége első napja (június 24.) teljes egészében a gyakorlásé, 12 órától este 6-ig lehet próbálgatni és a lehető legjobban begyakorolni a pályát. Másnap (június 25.) 9-től délig megkezdődik az időmérés, ebéd után pedig 14 órától következik a verseny!

Szombat:

12:00-18:00 között gyakorlás

Vasárnap:

8:30-tól adminisztráció

9:00-től 12:00-ig időmérő, szükség esetén 13:00-ig

14:00 indul a verseny és nyomjuk a race-t:)

Börgönd - pályarajz
2017 JÚNIUS 23
Irány a repülőtér!
2017 MÁJUS 30

Amíg a Velence Korzó homokos partján rendezett futam nagy élmény volt a nézőknek, addig a pilótákat extra kihívás elé állította a hatalmas szél és a víz közelsége, ők azonban becsülettel küzdöttek, s látványos, izgalmas versenyt láthattunk.

A Drone Racing Hungary 2017-es szezonjának harmadik felvonásán aztán a pilóták egyik kedvenc pályája, a börgöndi repülőtért következik, amit tavaly kifejezetten szerettek a versenyzők. A hatalmas zöld terület, a széles, jól repülhető pálya és a nyugodt környezet mindenkiből a maximumot hozta ki, s bízunk benne, hogy idén sem lesz másként.

Felkészülni, június 24–25-én irány Börgönd és a repülőtér!

Feszültség a tóparon
2017 MÁJUS 22

Már szombaton sejthető volt, hogy a széllel is meg kell küzdeniük a pilótáknak, hiszen a viharos lökések a pálya építését is megnehezítették, majd vasárnap a futamon is okoznak kemény pillanatokat. Lehetetlen volt ugyanis kiszámítani, hogy a kavargó és hirtelen feltámadó szél éppen milyen irányba tolja meg a drónokat, raádásul a kapukat, zászlókat is elhajlította, ami tovább nehezítette a precíz repülést.

És akkor nem beszéltünk a csodás hátteret biztosító Velencei-tó közelségéről, amely miatt szintén feszültebbek voltak a pilóták. S nem véletlenül, a nagy szélben végül négy gép is a tóban landolt, így a versenyzők hideg vizes fürdőt is vehettek a nap folyamán.

A Velence Korzón, a Drone Racing Hungary bázisán rendezett futam tavaly is az egyik legnehezebb volt, ez pedig erre az évre sem változott, a technikás pálya, a szél, a víz és a nagy tét összessége miatt tapintani lehetett a feszültséget a paddockban és a homokos parton.

A 25 pilóta részvételével zajló futamok így hatalmas izgalmakat hoztak, amelyet a nézők a helyszínen felállított LED-falon, illetve az internetes közvetítés segítségével is nyomon követhettek. A versenyt végül Durma77 nyerte meg – érdekesség, az édesapja volt az egyik, akinek a gép a tóban landolt –, megelőzve az első viadalon győztes Felnort, míg a harmadik helyen a Drone Racing Hungary címvédője, Shoots végzett.

Durma77 egy bécsi hétvégét nyert a Mozart Hotel Group felajánlásával, míg Felnor egy hétvégét és 500 km-t tölthet el egy KIA Sportage társaságában a Pappas Auto (Székesfehérvár) jóvoltából, Shoots pedig a Velence Resort & Spa**** -nak köszönhetően két fő részére érvényes fürdőbelépőt kapott. Ezen felül a szerencsés hetedik, azaz Kristóf, a BoltRC felajánlásával öt darab motort zsebelhetett be. A negyedik, ötödik és hatodik helyezettet pedig szlovák versenyzőnk, Loopy lepte meg egy 20, 30 és 40 Euros értékű ajándékutalvánnyal.

Veresenyszabályzat módosítás
2017 MÁJUS 19

Figyelem, figyelem!

A versenyszabályzatban változás történt!

Kérünk titeket, hogy figyelmesen olvassátok újra el:

http://droneracinghungary.com/szabalyzat

Köszönjük,

DRH csapata

 

Velence Korzó - Program
2017 MÁJUS 18

Íme a velencei futam menetrendje:

Ahogyan az lenni szokott a versenyhétvége első napja (május 20.) teljes egészében a gyakorlásé, 11 órától este 6-ig lehet próbálgatni és a lehető legjobban begyakorolni a pályát. Másnap (május 21.) 9-től délig megkezdődik az időmérés, ebéd után pedig 14 órától következik a verseny!

Szombat:

11:00-18:00 között gyakorlás

Vasárnap:

8:30-tól adminisztráció

9:00-től 12:00-ig időmérő, szükség esetén 13:00-ig

14:00 indul a verseny és nyomjuk a race-t:)

Bringások és drónok hétvégéje
2017 MÁJUS 18

 

A május 20-21-i hétvégén hivatalosan is megkezdődik a bringás fesztiválszezon a Tour de Velencei-tó rendezvénysorozattal, és most rendezik a drónbajnokság (Drone Racing Hungary) második futamát is. A bringás versenyhétvége – amelyen már a június 29-i Tour de Hongrie-ra melegítenek – egyik programja a magyarországi hivatalos drónbajnokság (Drone Racing Hungary) második futama lesz, ami gazdagítja a hétvégére a Velencei-tóhoz érkezők programját.

A teljes cikket itt olvashatod.

 

 

Velence - Nyeremények
2017 MÁJUS 17

Tá-dámmm!

Itt vannak a velencei futam nyereményei. Az első helyezett egy bécsi hétvégét nyer a Mozart Hotel Group felajánlásával, a második helyen végző versenyző egy hétvégét és 500 km-t tölthet el egy KIA Sportage társaságában a Pappas Auto (Székesfehérvár) jóvoltából, míg a harmadikként befutó pilóta a Velence Resort & Spa**** -nak köszönhetően két fő részére érvényes fürdőbelépőt kap.

Velence - Pályarajz
2017 MÁJUS 13
Vissza a bázisra
2017 MÁJUS 04

Nincs megállás!

A befutó és egy gyors akksitöltés után kis túlzással akár a Velencei-tó felé is vehették volna az irányt a pilóták, hiszen hamarosan következik Velencén a Drone Racing Hungary idei második futama. Emlékezhetünk rá, 2016-ban a Velence Korzó előtti homokos parton rendeztük meg az első magyarországi hivatalos drónversenyt, így az idei bajnoki küzdelmekből sem maradhat ki ez a helyszín. A viadalra május 21-én vasárnap kerül sor, de a gépekkel már a szombati edzésnapon is találkozhatunk.

A verseny megtekintése díjmentes és kiváló családi programnak ígérkezik, hiszen a Velence Korzón és a csodás tóparton mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódási lehetőséget.

I. Futam - Highland Golf Club - eredmények
2017 ÁPRILIS 30

Ahogyan arra számítottunk, rendkívül izgalmas versenynappal rajtolt el a Drone Racing Hungary 2017-es bajnoki sorozata.

Ezúton is gratulálunk a résztvevő pilótáknak, íme itt vannak a Highland Golf Clubban rendezett futam eredményei:

1. Felnor 1:08.98
2. Drowia 1:09.10
3. Kristóf 1:14.13
4. OKTi 1 kör 2 akadály
5. AirFox 1:40.15
6. Rudolfking 1:40.17

Illetve külön gratuláció Mohának, aki a mai nap különdíjasa lett!

Highland Golf Club - Program
2017 ÁPRILIS 29

Változás!

Csak bírjátok akksival

Megvan a 2017-es Drone Racing Hungary első futamának végleges programja, gyakorlásban nem lesz hiány. Mindenki töltse maxra az akksikat, hogy minél többet repülhessen.

Mint azt már megszokhattátok a versenyhétvége első napja (április 29.) teljes egészében a gyakorlásé, 11 órától este 6-ig lehet próbálgatni és a lehető legjobban begyakorolni a pályát. Másnap (április 30.) 9-től délig megkezdődik az időmérés, ebéd után pedig 14 órától következik a verseny!

Nyomjuk a race-t!

Szombat:

11:00-18:00 között gyakorlás

Vasárnap:

7:30-tól adminisztráció

8:00-tól 12:00-ig időmérő, szükség esetén 13:00-ig

14:00 indul a verseny!

Fontos infók
2017 ÁPRILIS 28

Kedves Pilóták!

Két fontos hírünk is van.

Az egyik, hogy a weboldalunkon már elérhető az idei versenyszezonra érvényes tájékoztató és biztosítás feltételek, amelyet megtaláltuk a letölthető dokumentumok között.

A másik, hogy a mai viharos időjárás miatt nem tudtunk végezni a pályaéptéssel, ezt holnap reggel folytatjuk, és így elképzelhető, hogy emiatt később kezdődik a szombati gyakorlónap.

További információkért figyeljétek a facebook-oldalunkat!

https://www.facebook.com/droneracinghungary

köszönjük,

DRH csapata

Így szervezd a nyaralásod - versenyidőpontok
2017 ÁPRILIS 19

Így szervezd a nyaralásod

Az április utolsó hétvégéjén, a Highland Golf Clubban sorra kerülő Drone Racing Hungary első futamát további négy követi még idén, ezek közül hármat is nyáron rendezünk meg, ezért már most közöljük a tervezett időpontokat, hogy ennek tudatában szervezze mindenki a nyári programját – vagy éppen ehhez igazítsa a nyaralását.

A velencei versenyt követően június 24–25-én egy budapesti, augusztus 5–6-án egy balatoni, szeptember 2–3-án pedig egy pest megyei helyszínen rendezünk futamot.

Természetesen a program még rajtunk kívül álló okból is változhat, de mi így készülünk!

Highland Golf Club - Pályarajz
2017 ÁPRILIS 11

Megérkezett a várva várt pályarajz!

Izgalmas kis pálya lesz, nézzétek, építsétek és gyakoroljátok!

Megjegyzés:

A hármas-kapu előtti, piros, szaggatott vonal azt jelenti, hogy ugyan a powerloop nem kötelező elem, viszont a második kapuról a harmadikra történő átrepülés a harmadik kapu előtt nem engedélyezett, a "koccanások" elkerülése végett.
Még egy megjegyzés a gyakorláshoz:

Nyilván nincs mindenkinek ennyi zászlója és kapuja, így érdemes többen összeállni a gyakorláshoz, illetve akinek erre sincs lehetősége, annak azt tudom tanácsolni, hogy a pálya kritikus elemeit megépítve, azokat egyesével gyakorolja. Például a hármas kapuelemet lerakva, az előtte és a mögötte lévő zászlókkal együtt az a pályarészlet tökéletesen begyakorolható.


 

Nevezés
2017 ÁPRILIS 03

Kedves Pilóták!

Örömmel jelentjük, hogy már lehet nevezni a 2017-es bajnokságra.

Fontos infó, amelyet a versenykiírás is tartalmaz, hogy jelenleg az egész évre, azaz mind az 5 futamra tudtok DRH tagsági kártyát vásárolni. Akik nem vásárolnak tagsági kártyát, azoknak az adott verseny előtt 2 héttel lesz lehetőség a fentmaradó szabadkártyák megvásárlására, azaz egy-egy futamra való nevezésre.

DRH tagsági kártyából egy évben maximum 50 darabot állítunk ki, amelyek kiadása a jelentkezések és az éves tagsági díjak befizetésének sorrendjében történik. Ennek díja 30 000 Forint, amely a biztosítást is tartalmazza.

Egy versenyen maximum 50 versenyző indulhat. A versenyekre igényelhető szabadkártya, amelyeket a verseny előtt 2 héttel, az éves tagsággal rendelkező, de az adott versenyre nem nevezett pilóták számának függvényében tudunk kiállítani. Az egy versenyre szóló szabadkártya ára 15.000 Ft.

Köszönjük,

DRH Csapata

Egyenes kiesés
2017 MÁRCIUS 29

Kedves Pilóták!

Az idei évtől kezdve az alábbi lebonyolítási rend alapján tartjuk a bajnoki futamokat, érdemes átböngészni, hiszen több újítást is tartalmaz az előző évhez képest. Kérünk titeket, hogy figyelmesen olvassátok végig a versenyszabályzatot.

Üdv,

DRH csapata

Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk!
2017 MÁRCIUS 24

Emlékezhetünk, milyen remek és magas színvonalú küzdelmet hozott a 2016-ban először sorra kerülő magyar drónbajnokság utolsó futama a Highland Golf Klubban, idén pedig pontosan itt veszi kezdetét április 29-30-án. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki örömmel teszi ismét próbára magát egy remek pályán, hiszen egy igazán jó helyszínen élmény újra meg újra végigrepülni.

Ebből már egyértelművé vált, hogy a Drone Racing Hungary nem egynyári kaland volt, örömmel jelentjük, hogy a Magyar Drón és Multirotoros Egyesület idén is megszervezi a hazai bajnokságot. S mivel a tettes mindig visszatér a tett színhelyére, a Highland Golf Klub mellett a Velence Korzó is szerepel a helyszínek között május 20-21-ei dátummal.

Na, ki várja már nagyon?

Módosított eredmény
2016 MÁJUS 18
ZsolteeFPV a Ring királya!
2016 MÁJUS 17

A Hungaroring célegyenesében fújt a szél. Persze, az egész pályán fújt, de a figyelem ezúttal a célegyenesre összpontosult, a szélnek pedig azért volt jelentősége, mert vasárnap nem az aszfaltcsíkon, hanem fölötte zajlott a küzdelem – a Drone Racing Hungary, vagyis a magyar drónbajnokság második futamát tartották meg hazánk egyetlen Formula–1-es versenypályáján.
Már önmagában a nyolcast formázó pályát sem volt könnyű teljesíteni (az újdonságot a pálya közepén felállított fa kapu jelentette, amelyen odafelé alul – a keresztléc alatt –, visszafelé felül kellett átrepülni), a szél pedig még rátett egy lapáttal.
A versenyzők azonban nem panaszkodtak, sőt… Imádták még a szelet is!
Negyvenkét pilóta vágott neki a napnak, s bár az aszfalt nem a legkíméletesebb talajtípus, ha valaki nem tervezetten landol (értsd, lezuhan), alig volt olyan töréskár, amit ne lehetett volna megjavítani, s ami után ne lehetett volna folytatni a küzdelmet.
Dinamikusan fejlődő sportág ez, amely egyre inkább tért hódít a világban, s amely látványossága miatt (130-140 kilométer/órás sebességgel repülnek ezek az aprócska szerkezetek) már eleve sikerre van ítélve.
„A drónversenyzés újdonság hazánkban, de méltán népszerű, hiszen nagyon látványos. A Nemzeti Közlekedési Hatóság pedig örömmel áll minden olyan kezdeményezés mellé, amelynek köszönhetően ezek a repülő szerkezetek szervezett és biztonságos körülmények között mérhetik össze gyorsaságukat. Ezt a sorozatot pedig a színvonala méltóvá teszi a támogatásra” – nyilatkozta Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke, a sorozat fővédnöke.
„A Hungaroring hazánk legnagyobb sportlétesítménye, és motorizációs központja, így természetes, hogy tárt karokkal fogad minden új kezdeményezést, főleg, ha technikai sportról van szó. Kicsit szokatlan ugyan a szemnek, hogy ezúttal nem az aszfaltcsíkon zajlik a küzdelem – talán ez az első alkalom –, de a párharcok nagyon látványosak” – tette hozzá Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.
Bársony Péter versenyigazgató, a Magyar Drón Egyesület elnöke fáradhatatlanul indította egymás után a versenyfutamokat, s a végén természetesen levonta a nap tanulságait.
„Jó úton járunk – jelentette ki Bársony Péter. – Az első versenyhétvégén tapasztalt technikai hibák kilencven százalékát sikerült orvosolnunk, ezáltal sokkal gördülékenyebben, pörgősebben zajlott a verseny, a pilóták is fejlődtek, igaz, a döntő futamok során azért még mindig megremegtek a kezek, de azt hiszem, ez teljesen normális, sőt, a verseny szükséges része.”


Ami az időjárást illeti, délutánra valamelyest alábbhagyott a szél, így a trükkös pályán már-már ideális körülmények között tehették meg gyors köreiket a versenyzők.
Abszolútban a leggyorsabb a horvát Zed volt, aki csak azért utazott négy és fél órát Horvátországból, hogy a magyar F1-es pályán próbára tehesse tudását mögötte a szintén Horvátországból érkezett IronicGti végzett, harmadik helyen pedig a szlovák Loopy SVK végzett.

Az abszolút ötödik helyezett és egyben a magyar értékelés győztese ZsolteeFPV (Ilyés Zsolt), aki szintén azt emelte ki, milyen nagyszerű érzés volt megméretni magát azon a pályán, amelyen a Formula–1-esek száguldanak. 

„Az első futam technikás pályájához képest ez sokkal gyorsabb volt, úgyhogy nyilván több adrenalint is termelt – azt hiszem, a Hungaroring ezen a napon az összes versenyző szívébe belopta magát. A pálya vonalvezetése valamivel egyszerűbb volt, mint legutóbb, ez segített abban, hogy lazábban repüljünk. A győzelmem kulcsa pedig most is az volt, mint legutóbb: próbáltam nem feszegetni a határaimat, hanem inkább gyorsan, de biztosan beérni a célba” – nyilatkozta ZsolteeFPV, aki a két verseny eredménye alapján húsz ponttal vezeti a bajnokságot. 


A magyar bajnokságnak különös a jelentősége, mert aki az ötödik verseny után, vagyis a bajnokság végén az élen áll,  jogot szerez arra, hogy a színeinket képviselje a Hawaii-n tartandó világbajnokságon. A fődíj, hogy kifizetik az utazását, a szállását és a nevezését is a viadalra.

 

Hungaroring Program
2016 MÁJUS 10
Drónok csatája a Hungaroring célegyenesében!
2016 MÁJUS 10

A Hungaroring célegyenesében, de nem az aszfalton.

Na de akkor hol?

Hát a levegőben!

A Drone Racing Hungary, vagyis az első magyar drónbajnokság második versenyfutamát május 15-én, vasárnap tartják meg hazánk egyetlen Formula–1-es versenypályája, a Hungaroring célegyenesében, ahol az előzetes nevezések alapján 46 versenyző méreti meg magát a kapuk között kijelölt pályán.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Bársony Péter, a Magyar Drón Egyesület elnöke elmondta, hasznos tapasztalatokat hozott az első verseny, amelyet hatalmas érdeklődés övezett a Velence Korzón.

„Szinte egész nap teli volt a lelátó, és bár technikai sport lévén akadtak hibák, emiatt pedig csúszások, a nézők élvezték a látványt, és az online video-streamen is több mint háromezren követték az eseményeket. Mivel a drónbajnokság új kezdeményezés hazánkban, nagy hangsúlytfektettünk a biztonságra: a hatóságokkal is remekül működünk együtt, és a biztonsági hálóból,valamint kordonból álló rendszer is ötösre vizsgázott. Az első futamnak összességében nagyon pozitív visszhangja volt. Az előttünk álló hétvégén teljes szélességében kihasználjuk majd a Hungaroring célegyenesét, s nem csupán a lelátókról, hanem két óriáskivetítőn is lehet majd követni az eseményeket, ami azért fontos, mert a 130-140 km/órás sebességgel haladó drónok összes rezdülése nem biztos, hogy szabad szemmel is mindig látható” – nyilatkozta Bársony Péter.

S hogy mit tett ehhez hozzá Kovács István, az FPV Race Hungary vezetője? Azt, hogy voltak ugyan technikai problémák, de ezek többnyire nem az eszközök hibájából adódtak, hanem a versenyzők kapkodásából, hiszen a legtöbben sohasem versenyeztek még ilyen sok néző előtt.

S hogy mi a tanulság?

Nagyobb szigorra van szükség, illetve technikai oldalon is fejleszteni kell. „Ennek érdekében beszereztünk annyi video-jeladót, hogy ne kelljen verseny közben szerelni, amivel időt nyerünk, és gördülékenyebb lesz a verseny” – mondta Kovács István, aki hozzátette, a bajnoki sorozat hírére szemmel láthatóan megmozdult a magyar drónos közösség, amin nem is kell csodálkozni, hiszen az ötfutamos sorozat bajnoka részt vehet (az utazását és a szállását is fizetik) az októberben, Hawaii-n tartandó világbajnokságon.

„Ez már nem arról szól, hogy kimegyünk játszani, a drónozás most sporttá fejlődik a szemünk láttára. És ebben bizony benne van, hogy a homok belemegy a motorba, benne van, hogy az aszfalt összetöri a lezuhanó drónt” – tette hozzá Kovács István. És ezzel vissza is tértünk a Hungaroringre, ahol tehát aszfalt fölött repül majd a mezőny! Hogy a nagy múltú versenypálya miért is állt az első hivatalos drónbajnokság mellé, arról Gazsi Júlia, a Hungaroring vezérigazgató-helyettese beszélt a sajtótájékoztatón: „Van az a mondás a technikai sportokban, hogy aminek motorja van, annak előbb utóbb-versenyeznie kell. S hol máshol tehetné meg mindezt, ha nem a Hungaroringen, ami itthon a technikai sportok egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb bázisa?!

A vasárnapi verseny érdekessége, hogy ezúttal nem az aszfalton zajlik majd a küzdelem, hanem fölötte, s reméljük minél kevesebben tesztelik majd a célegyenes vadonatúj aszfaltját” – nyilatkozta Gazsi Júlia, aki azt is hozzátette: a rendezvény ingyenes a nézők számára, akik már közösségi közlekedéssel (a Volánbusz 321-es járatával) is megközelíthetik a Hungaroringet.

Nem utolsó sorban pedig a verseny helyezettjei közül ketten páros belépőt nyernek a július 24-én tartandó 31. Formula–1-es Magyar Nagydíjra.

A Drone Racing Hungary második futamának előfutamai május 15-én 10 órakor kezdődnek (előtte a mezőny összes tagja átesik egy technikai gépátvételen), a döntő futamokat pedig 14 órától tartják meg a Hungaroring célegyenesében.

Velencei Korzó futam eredmény módosítás !
2016 ÁPRILIS 05

Figyelem!

A Drone Racing Hungary velencei fordulóján az egyik versenyző óvása alapján a versenybírók vizsgálatot kezdeményeztek. Ezen vizsgálat eredményeképp a végső hivatalos eredmények megváltoztak. A belső felvétel alapján téves versenybírói ítélet született, ugyanis a felvételen nem egyértelműen látszódott,  hogy a versenyző teljesítette-e az akadályt vagy sem. Azonban a felülviszgálat során megállapításra került, - a livestreamet megnézve is bizonyítható - hogy rendben teljesítette az összes akadályt és az időeredménye érvényes és a verseny részét képezi.

https://www.youtube.com/watch?v=K3YIQfW_3e8

Velence Korzó futam hivatalos program
2016 ÁPRILIS 01

Túl vagyunk az akadályokon, célegyenesbe fordultunk, vasárnap végre kezdetét veszi a Drone Racing Hungary, Magyarország első hivatalos drónbajnoksága. A viadalra április 3-án, vasárnap, Velencén, a Velence Korzó homokos partján kerül sor, ahová várunk titeket, hogy részesei legyetek a történelmi eseménynek. A Magyar Drón Egyesület és a Tó-Feszt Kft. közös szervezésében sorra kerülő viadal az ötfutamos sorozat első állomása lesz, amelyen – és ezt büszkén jelentjük – 37 pilóta áll rajthoz, teszi próbára saját és gépe tudását, egyúttal küzd meg az értékes ajándékokért.

Az egész napos program 9 órakor kezdődik, előbb az edzésekkel, majd az ünnepélyes megnyitóval, 14 órától pedig felbőgnek a motorok, és elrajtol a verseny.

A sorozatnak nagy tétje van, hiszen aki az öt viadal alapján a legjobbnak bizonyul, az 2016 októberében elutazhat Hawaii-ra, a világbajnokságra. Aki pedig Velencén a két futam alapján a legjobb időeredményt éri el, és megnyeri a versenyt, plusz jutalomként négy éjszakát tölthet el negyedmagával a VelenceBike apartmanjában – természetesen kerékpárkölcsönzéssel egybekötve. A második helyezett egy Lamax X8 Electra Actiam Cam készülékkel, a harmadik egy Lamax C3 Drive autóskamerával, míg a negyedik, ötödik, hatodik helyezettek 60, 40, illetve 20 perces SBR Racing szimulátor voucherrel lesznek gazdagabbak. 

Ne feledjétek, a drón nem játék. Sokkal több annál. Esetünkben például egy egész napos családi élményprogram Velencén.

A PROGRAM

8.00: Adminisztratív átvétel (folyamatos)

8.10: Gépátvétel (folyamatos)

8.30: Versenyzői eligazítás (paddock mellett, a szervízponton)

9.00: Gyakorló körök

13.00: Pályabejárás

13.30: Ünnepélyes megnyitó. Beszédet mond L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára, miniszteri biztos;

Győri Gyula, a verseny fővédnöke, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke;

Koszti András, Velence város polgármestere

14.00: Rajt!

17.30: Díjkiosztó ünnepség

A fentiek mellett egész nap további érdekes programok várják a közönséget: arcfestés, szimulátorok, drón- és bringabemutató.A versenyről élő közvetítést láthatnak a kivetítőkön, valamint DJ szórakoztatja az érdeklődőket.

A belépés ingyenes, a paddockba pedig külön belépővel lehet bemenni, ami 8000 forintba kerül. Akik ezt megvásárolják, közvetlen közelről tekinthetik meg a gépeket, illetve frissítővel, étellel várjuk őket.

Velence Korzó pályarajz
2016 MÁRCIUS 31

Pilóták, nézők, érdeklődők! Íme a pályarajz, te hol leszel vasárnap?!:)

(A változtatás jogát fenntartjuk) 

 

Drone Racing Boxutca jegyek
2016 MÁRCIUS 25

Szeretnél sétálgatni a Drone Racing Hungary Boxutcájában?
Az első hivatalos magyarországi drónbajnokság versenyközpontjában?
Ahol közelről ismerkedhetsz meg a gépekkel és a pilótákkal?

Ha igen, a helyszínen a regisztrációs pultnál (Velence Korzó, Tópart utca 47., Tourinform pont) megvásárolhatod paddock jegyedet (8000 HUF), ahol frissítővel várjuk vendégeinket! A belépő egyben hellopay® kártya is, amivel egyre több budapesti vendéglátó- és szórakozóhelyen, illetve fesztiválon fizethetsz úgy, hogy a feltöltött pénzed egész évben felhasználhatod és a kártya elvesztésével sem a teljes bankszámla keretedet kockáztatod:)

 

Drone Racing Sajtóközlemény
2016 MÁRCIUS 23

Jöhet a drónok harca!

Már csak tizenegy nap és 2016. április 3-án Velencén, a Velece Korzó homokos partján kezdetét veszi a multirotoros gépek első hivatalos magyarországi bajnokságra, azaz a Drone Racing Hungary. A Magyar Drón Bajnokság egy ötfutamos versenysorozat, amelynek állomásai között található a Velence-tó partja, illetve a Hungaroring is, ahol a célegyenesben állítják majd fel a pályát.

Az első magyarországi drónbajnokságot a Magyar Drón Egyesület (MDE) és a Tó-Feszt Kft. rendezi meg, a versenyre profik és amatőrök egyaránt nevezhetnek, ráadásul érdemes is nevezni, hiszen a legjobbak komoly nyereményben részesülhetnek. A fődíj nem akármi, az ötfutamos sorozat győztese ugyanis magyar színekben utazhat Hawaii-ra, ahol 2016. októberében tartják az új sportág világbajnokságát.

A Drone Racing Hungary sajtótájékoztatóján Koszti András, Velence polgármestere elmondta, örömmel ad otthont a város a rendezvénynek. „Nagy boldogság és megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen egyedi és úttörő rendezvénysorozat első futamára Velencén kerül sor. Városunk marketingtevékenységének egyik célja, hogy minél több különleges és figyelemfelkeltő rendezvényre kerüljön sor nálunk, ami túlmutat a város, a megye, esetleg a ország határain, és ebben a koncepcióba tökéletes illeszkedik a drónverseny” – hangsúlyozta Koszti András.

Az első magyarországi hivatalos drónverseny-sorozat létrejöttében jelentős szerepe van a Magyar Drón Egyesületnek, amelynek elnöke, Bársony Péter megjegyezte, napról napra nagyobbnak tűnik a feladat, amibe belevágtak. „Sokan fordultunk érdeklődéssel a drónversenyzés irányába és arra jutottunk, meg kéne teremteni a lehetőségét annak, hogy nem csak hakniszerűen szerveződjenek versenyek, hanem építsük fel ennek a modelljét, teremtsük meg a szabálykövető versenyzés platformját – tudtuk meg az MDE elnökétől. – Nagy öröm volt számunkra, hogy megkeresésünk nyitott fülekre talált a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál, segítőkészek voltak, és ahogy a nemzetközi szabályozást néztük, nem vagyok benne biztos, hogy Magyarország nincs a top5-ben a biztonság és az előkészítés terén.” Bársony Péter az első, velencei futam kapcsán kiemelte, családbarát programot kívánnak szervezni, így a viadal mellett különböző gyerekprogramok is lesznek, szóval mindenki jól érezheti majd magát.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Képviseletében Farkas András elnökhelyettes, a Légügyi Hivatal vezetője arról beszélt, hogy kiemelt szerepet kap a szabályozás, s örömteli, hogy nem a megkerülésükkel, hanem a bevonásukkal kívánnak versenyt szervezni. „Az elsődleges szempont a személyi és a vagyonbiztoság, azért is fogadtuk örömmel, hogy a szervezők akként alakították ki a keretrendszert, hogy a nézők ne sérülhessenek, de bízunk benne, hogy az eszközökben sem keletkezik majd kár” – tette hozzá Farkas András.

A verseny főszervezője, Csengődi Zoltán, a Tó-Feszt Kft. ügyvezetője azzal folytatta, nagyon várják már a versenyt, amely hasonló, mint a méltán népszerű Red Bull Air Race, csak kicsiben. „A drónok használata egyre elterjedtebb és egyre inkább beleivódik a köztudatba, csak idő kérdése volt, mikor rendeznek hivatalos versenyt ezen gépek számára, örülök, hogy ez a mi segítségünkkel valósulhat meg. A szervezés origója a nézők biztonságának megteremtése volt, hét méter magas védőhálóval vesszük körbe a pályát, amely háló nem akadályozza a nézők számára a verseny követését, ráadásul a küzdelmeket kivetítőkön is láthatjuk majd” – tette hozzá Csengődi Zoltán.

A honi drónversenyzők képviseletében Kovács István, az FPVRace Hungary vezetője arról beszélt, hogy gyerekkorában sokat játszott számítógépes programokkal, amik jelentős szem és kéz koordinációt igényelnek, akárcsak a drónok vezetése. A versenyzők szemüvegen, vagy monitoron keresztül kísérhetik figyelemmel a gépeiket és így irányítják a drónjaikat. „Magyarországon 100-150 ember van, aki épített már versenygépet, s foglalkozik ezzel a műfajjal, de lényegesen nagyobbra tehető azoknak a száma, akik rendelkeznek saját drónnal – mondta Kovács István. – A kicsi a bors, de erős mondás igaz ezekre a gépekre, a nemzetközi szabványnak megfelelő négycellás akkumulátorokkal rendelkezdők 130-140 kilométer per órás sebességre is képesek. A négyszáz méteres pályát úgy próbáljuk kialakítani, hogy a kezdők is élvezhessék, mindenki végig tudjon menni rajta.”

A versenyről

A háromkörös futamok során 4-4 versenyző indul, mindenki két futamon vesz részt, és a jobbik időeredményét veszik figyelembe a sorrend felállításánál. A versenyek legjobbjai 10-8-6-4-2-1 pontot kapnak és az öt viadal pontjainak összesítését követően kerül megállapításra a sorozat végső eredménye, s dől el, ki utazhat a világbajnokságra.

Az egyes viadalok külön-külön is értékesek, a velencei verseny nyertese négy éjszakát tölthet el negyedmagával a VelenceBike Kerékpáros Kompetencia központjában, természetesen kerékpárkölcsönzéssel egybekötve. A második helyezett egy Lamax X8 Electra Actiam Cam készülékkel, a harmadik egy Lamax C3 Drive autóskamerával, míg a negyedik, ötödik, hatodik helyezettek 60, 40, illetve 20 perces SBR Racing szimulátor voucherrel lesznek gazdagabbak.

A körpálya kapukból és zászlókból épül fel, aki kihagy egy akadályt, azt kizárják az adott futamból. A drón lezuhanása esetén le kell kapcsolni a járművek jeladóját, és ebben az esetben is bukja a futamot a versenyző. A pilótáknak a szabad szemes reptetés tilos, kötelező az fpv-felszerelést használni, ami lehet video szemüveg, földi állomás, vagy monitor.

A versenyen való nevezés költsége 2000 Ft. A kötelező egyéni biztosításának díja fejenként 3000 Ft., azonban a Magyar Drón Egyesület ennek a költségnek a felét magára vállalta, így a 2000 Ft-os nevezési díjon felül csak 1500 Ft-os biztosítási díj hárul a versenyzőkre. A 18 éven aluliak számára szülői engedélyre is szükség van, az indulás alsó korhatára 14 év.

A Drone Racing Hungary sorozat első futamát a helyszínen kivetítőkön is figyelemmel lehet követni, a facebook-oldalukon pedig élő streamen nézhető az egyedülálló verseny. A rendezvény ingyenesen látogatható, azonban aki paddock belépőt vásárol, a pilóták mellől élvezheti ezt az egyedülálló versenyt!

Ne feledjék tehát, április 3., vasárnap, Velence: az első hivatalos magyar drónbajnokság nyitó futama, a második állomás pedig a Hungaroringen lesz május 15-én!

 

Velence spinner
Velence spinner2